Dokazano je da pomorandžina kora ima više efekta na pospešivanje zdravlja nego i sam plod ove voćke.
Sadrži više kalcijuma čak dva puta više nego jezgro i time jača kosti. Takođe zbog visokog sadržaja falavonoida, kora ove mediteranske biljke reguliše krvni pritisak i snižava loš holesterol.
Takođe, zbog pomenutog antioksidansa, vrlo je delotvorna kod prevencije, pa i lečenja kancera.
Pročitajte i Crvena pomorandža za vitku liniju
Bogata vitaminom C, kora pomorandže je potvrđeno jedna od najzdravijih namirnica koju smo do sada odstranjivali.
Kako ukus nije sladak koliko i sam plod, možete koristiti narendanu u salatama, čak jod nje i pripremiti čaj.
Konzumiranje uz priloge ili je jesti samu, činite svom organizmu veliki ustupak.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem