1.Stavite mleko, šećer i margarin na laganu vatru da se istope i sjedine.
2.Kad se prokuva, sklonite sa šporeta, umešajte vanilin šećer i mleko u prahu. Mešajte žicom ili mutite mikserom (da ne bude grudvica).
3.Smesu podelite na 2 dela. Prvi treba da ostane beo, a u drugi ubacite čokoladu i mešajte da se istopi (dok je smesa još vruća).
4.U neki dublji sud sipajte obe smese odjednom (jednu držite u levoj, drugu u desnoj ruci) i ostavite da se ohladi. Domaći eurokrem nije mnogo gust, ali ne sme da bude redak.
Napomena: Umesto da sve sipate u jednu posudu, možete i u nekoliko posudica.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom