1. Iseckati crni luk. Praziluk iseći na kolutiće. Očistiti pečurke i iseći na listiće.
2. Zagrejati puter u šerpi, propržiti luk i praziluk, pa dodati malo kasnije i pečurke. Dinstati uz mešanje. Naliti vodom i umešati senf. Posoliti i pobiberiti. Prokuvati, smanjiti vatru i krčkati oko 5 minuta.
3. Umešati neutralnu pavlaku u supu i začiniti još jednom ukoliko je potrebno. Sipati supu u prethodno zagrejane tanjire (u rerni na 100 stepeni). Iseckati peršun (ili lišće od celera) i
posuti supu u tanjirima. Servirati uz prepečeni hleb.
Krem supa od pečuraka
Senf čorbi od pečuraka daje misteriozan ukus.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus