1. Belu čokoladu iseckajte i rastopite na pari. Šlag čvrsto ulupajte. Žicom umutite žumanca, šećer u prahu, cimet i višnjevaču. Spojite masu od višnjevače i rastopljenu belu čokoladu, pa ostavite da se ohladi. Čvrsto ulupajte šlag, a zatim ga izmešajte sa dobro ohlađenim kremom.
2. Masu za parfe sipajte u četiri prethodno navlažene činijice i ostavite najmanje osam sati u zamrzivaču.
3. Višnje, cimet, crno vino, šecer i anis ukuvajte u šerpici. Umutite gustin sa dve kašike hladne vode, tako da dobijete glatku masu, pa sipajte u ključalu smesu i pustite da sve zajedno još jednom proključa. Skinite, potom, šerpicu sa šporeta, pa je stavite u plitku posudu sa ledenom vodom i mešajte dok se sos ne ohladi.
4. Modlice sa smrznutim parfeom potopite na trenutak u posudu s vrelom vodom i odmah izručite sadržaj na tanjiriće. Parfe prelijte sosom od višanja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus