1. Belu čokoladu iseckajte i rastopite na pari. Šlag čvrsto ulupajte. Žicom umutite žumanca, šećer u prahu, cimet i višnjevaču. Spojite masu od višnjevače i rastopljenu belu čokoladu, pa ostavite da se ohladi. Čvrsto ulupajte šlag, a zatim ga izmešajte sa dobro ohlađenim kremom.


Sastojci:

100 g bele čokolade za kuvanje
300 ml šlaga
3 žumanca
30 g šećera u prahu
pola kašičice cimeta
4 cl višnjevače

Za preliv od višanja:

500 g zamrznutih višanja
100 g šećera
100 ml crnog vina
šipka cimeta
2 zvezdasta anisa
2 pune kašičice gustina

2. Masu za parfe sipajte u četiri prethodno navlažene činijice i ostavite najmanje osam sati u zamrzivaču.

3. Višnje, cimet, crno vino, šecer i anis ukuvajte u šerpici. Umutite gustin sa dve kašike hladne vode, tako da dobijete glatku masu, pa sipajte u ključalu smesu i pustite da sve zajedno još jednom proključa. Skinite, potom, šerpicu sa šporeta, pa je stavite u plitku posudu sa ledenom vodom i mešajte dok se sos ne ohladi.

4.  Modlice sa smrznutim parfeom potopite na trenutak u posudu s vrelom vodom i odmah izručite sadržaj na tanjiriće. Parfe prelijte sosom od višanja.