1. Kupus iseći na tanke rezance. U šerpu sipati ulje i dodati na rebarca sečen luk i dinstati da bude staklast a zatim u njega dodati isečen kupus, lovorov list, suvu papriku i dinstati sa vrlo malo vode.
2. U činiji napraviti suvu marinadu za kupus. Makazama iseći sitno ruzmarin, dodati kašiku suvog začina, bibera mlevenog i malo u zrnu, 1 kašiku susama, kašičicu kima, kašičicu slatke i tucane paprike. Sve to izmešati i dodati u kupus i dobro izmešati.
3. Dinstati kupus oko 30 minuta a zatim pred kraj dodati sitno seckan beli luk. Sve izmešati i prebaciti u zemljani pekač. Dodati u sredinu isečen krompir na kolutove, po želji. Politi malo uljem odozgo, poklopiti (ako nemate poklopac stavite foliju).
4. Peći na 220 stepeni oko 40 min da lepo porumeni i da se zapeče.
Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus