1. Šljive oprati, očistiti od koštica i kratko izdinstati sa malo šećera.
2. Pleh podmazati. Spojiti po 4 kore, svaku pokvasiti vodom i uljem. Filovati masom od kuvanih šljiva i mlevenim orasima i umotati kao za štrudlu.
3. Peći na umerenoj temperaturi oko 25 minuta. Pečenu pitu još toplu posuti šećerom u prahu, ostaviti da se malo ohladi i iseći.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus