Apsolutno omiljena letnja poslastica svakako jeste sladoled. Razlog je jednostavan - ukusan je, hladan i osvežavajući. Ipak, većina kupovnih sladoleda ima dosta aditiva, većina se pravi sa mlekom, pa samim tim ima i više kalorija nego što biste želeli.
Postoje i domaće varijatne koje su puno zdravija, a iznad svega i ukusnija varijanta u kojoj možete da uživate bez griže savesti. Ovaj jednostavan recept za sladoled od šumskog voća toliko će vas oduševiti, da ćete ga sigurno praviti tokom celog leta.
Sastojci:
- 500 g smrznutog šumskog voća
- 2 čaše jogurta
- 100 g šećera u prahu
- sok od limuna
Piprema:
Smrznuto šumsko voće dobro izblendirajte, da dobijete kašu. Prelijte jogurtom, pa dodajte šećer i sok od limuna i sve dobro promešajte. Ako želite nešto slađi ukus, sipajte sok od samo polovine limuna ili dodajte još jednu kašiku šećera u prahu. Potom stavite u zamrzivač, da odstoji minimum dva sata vremena, a ukoliko želite da se u potpunisti stegne, najbolje bi bilo da stoji 5-6 sati. Nakon toga poslužite uz komadiće svežeg voća, mleveni keks ili čokoladni preliv.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem