Apsolutno omiljena letnja poslastica svakako jeste sladoled. Razlog je jednostavan - ukusan je, hladan i osvežavajući. Ipak, većina kupovnih sladoleda ima dosta aditiva, većina se pravi sa mlekom, pa samim tim ima i više kalorija nego što biste želeli. 

Postoje i domaće varijatne koje su puno zdravija, a iznad svega i ukusnija varijanta u kojoj možete da uživate bez griže savesti. Ovaj jednostavan recept za sladoled od šumskog voća toliko će vas oduševiti, da ćete ga sigurno praviti tokom celog leta. 

Sastojci:

  • 500 g smrznutog šumskog voća
  • 2 čaše jogurta 
  • 100 g šećera u prahu
  • sok od limuna

Piprema:

Smrznuto šumsko voće dobro izblendirajte, da dobijete kašu. Prelijte jogurtom, pa dodajte šećer i sok od limuna i sve dobro promešajte. Ako želite nešto slađi ukus, sipajte sok od samo polovine limuna ili dodajte još jednu kašiku šećera u prahu. Potom stavite u zamrzivač, da odstoji minimum dva sata vremena, a ukoliko želite da se u potpunisti stegne, najbolje bi bilo da stoji 5-6 sati. Nakon toga poslužite uz komadiće svežeg voća, mleveni keks ili čokoladni preliv.

Izvor: Stvar ukusa