Domaći sladoledi su najbolji način da se rashladite tokom leta, a da ne unesete mnogo kalorija, jer su zdraviji od kupovnih. Ukoliko vam se najave gosti možete sladoled servirati umesto u činijama u kornetima.
Postoji zanimljiva anegdota o poreklu korneta koja se pripisuje Ernestu Hamviju koji je radeći na Svetskom sajmu u Sent Luisu 1904. godine, primetio da je prodavac sladoleda na obližnjem štandu ostao bez čašica za serviranje. Hamvi je došao do rešenja - savio je jedan od svojih vafla u oblik korneta, pustio da se ohladi i tako je nastao najpopularniji način posluživanja sladoleda.
A evo još jednog recepta za domaći sladoled od samo 3 sastojka..
Sastojci:
- 3 banane
- 1 kašika kikiriki putera
- 2 kašičice kakaoa
Priprema:
Banane isecite na kolutiće i zamrznite na bar 30 minuta. Stavite ih posle u blender i miksajte dok ne dobijete kremastu i glatku smesu. Ubacite kakao i kikiriki puter. Mutite još par minuta. Možete služiti odmah ili ostaviti u zamrzivaču da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno