Ako imate neku specijalnu priliku i treba vam neka bogata torta koja se ne peče, naš predlog je kinder poslastica. Prvo se ređaju dva sloja keksa između kojih je nutela, a onda se premazuje predivnim filovima. Na kraju sve prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite kinder jajima. Kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva i ovu tortu će obožavati sve generacije, od 7 do 107 godina. 

  • Sastojci:
  • Za podlogu: 
  • 300 g keksa 
  • 200 ml mleka 
  • 200 g nutele 
  • Za fil: 
  • 500 ml mleka 
  • 40 g pudinga od vanile 
  • 100 g šećera 
  • 10 g vanilin šećera 
  • 250 g maskarpone sira (može i krem sir) 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 100 g karamel krema  
  • 200 g nutele 
  • Za grilijaš:
  • 30 g šećera
  • 30 ml vode
  • 100 g lešnika
  • Za glazuru:
  • 200 g čokolade 
  • 1 kašika ulja 
  • 4 kinder jajeta 

Priprema:
Keks umočite u mleko, a onda poređajte u kalup. Preko premažite nutelu, pa poređajte još jedan sloj keksa. U šerpi pomešajte puding, šećer i vanilin šećer, pa sipajte mleko. Mešajte dok ne razbijete grudvice, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Zatim ohlađeni puding umutite, pa dodajte maskarpone/krem sir i sjedinite mikesrom. Nakon toga dodajte umućenu slatku pavlaku i opet sjedinite mikserom. Podelite smesu na 2 jednaka dela. U jedan dodajte karamel krem i promešajte, a u drugi nutelu i promešajte. Istopite šećer sa vodom i kada krene da ključa dodajte lešnike. Kada se karamelizuju sipajte ih na pek papir i ostavite sat vremena u frižideru da se ohlade. Zatim ih iseckajte, pa izblendirajte i dodajte u karamel fil. Lagano promešajte. Preko keksa premažite prvo karamel fil, a onda i nutela. Stavite u frižider sat vremena da se ohladi. Istopite čokoladu sa uljem i premažite preko fila. Ostavite da se stegne u frižideru, pa ukrasite kinder jajima. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE