Ako je i vama u detinjstvu omiljeni slatkiš bio krem kinderlada ili niste mogli da se zasitite kinder čokoladicama, ova torta će vas oduševiti! Recepata za ovu tortu je pregršt, a mi vi dajemo onaj koji će provereno oduševiti sve čokoljupce. Poslastica je i te kako izdašna, pa je zgodna za sve vrste slavlja! Korsnici mreža su joj dali 5 zvezdica, a ne sumnjamo da će i vama postati omiljena. Uživajte u ovom neverovatnom ukusu čokolade...
Sastojci:
- Kore:
- 20 belanaca
- 20 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 380 g pečenih i krupno mlevenih lešnika
Fil:
- 20 žumanaca
- 13 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
- 3 pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 1,5 l mleka
- 250 g margarina
- 4 kašike šećera u prahu
- 270 g čokolade za kuvanje
- 3 dl slatke pavlake
Još:
- 380 g nutele
- 500 g plazma keksa
- 150 ml mleka za umakanje keksa
Za dekoraciju:
- 7 dl slatke pavlake
- 2 kesice šlag krema od vanile
- 3 dl mleka
- celi lešnici
Priprema: Kore: Od polovine navedenih sastojaka pripremate jednu koru, od ostatka drugu. Razdvojite belanca od žumanaca. Od belanaca umutite čvrst sneg postepeno dodavajući šećer. U drugoj posudi sedinite brašno, prašak za pecivo i krupno mlevene pečene lešnike, pa lagano ručno umešajte u sneg od belanaca. Smesu istresite u pleh prethodno obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusovih 20 minuta. Kora treba da blago porumeni. Na isti način pripremite drugu koru.
FIl: Sjedinite žumanaca sa šećerom, dodajte puding i oko 2 dl mleka (od 1,5 l), a ostatak stavite da provri. Žumanca i puding kuvajte na laganoj vatri, neprestano mešajući, dok se smesa ne zgusne. U drugu posudu sipajte polovinu fila dok je još vreo, i ubacite čokoladu izlomljenu na kocke. Promešajte da se otopi i lepo sjedini, pa obe posude pokrijte prozirnom folijom da se ne bi stvorila kora. Ostavite da se dobro ohlade. Omekšali margarin umutite mikserom sa šećerom u prahu, pa polovinu dodajte u ohlađeni žuti krem, a polovinu u čokoladni krem. Mutite dok nse ne dobije penasta smesa. Na kraju ručno (nikako mikserom) umešajte i umućenu slatku pavlaku u oba krema, dakle, 150 ml u žuti i 150 ml u čokoladni krem.
Filovanje: Na odgovarajuću tacnu stavite prvu koru, pa je premažite polovinom nutele. Preko nanesite polovinu žutog fila. Poslažite polovinu plazma keksa umočenog u mleko. Na keks namažite polovinu čokoladnog krema. Stavite i drugu koru i ceo postupak ponovite još jednom dok ne utrošite sav materijal.
Dekoracija: Celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom i ukrasite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom