Princes krofnama niko ne može da odoli, a ova mekana poslastica od kuvanog testa punjena ukusnim vanila filom je pravi užitak za nepca. Postoji nekoliko recepata kako možete da spremite princes krofne, a u nastavku teksta pročitajte orignalni koji je poslala naša čitateljka Vesna Pavlović. Ona predlaže da ih služite posle ukusnog uskršnjeg ručka.
- Sastojci:
- Za testo:
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- 2 kašike šećera
- 150 g brašna
- 4 jajeta
- Za fil:
- 800 ml mleka
- 4 žumanceta
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 130 g brašna
- 125 g maslaca
- Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Za krofne:U šerpu sipajte vodu, dodajte ulje, šećer i šerpu stavite na vatru. Kad provri sklonite šerpu sa ringle, pa dodajte brašno i izmešaje žicom. Vratite na šporet još 2 minuta, sve vreme mešajte. Umutite, pa postepeno dodajte jaja i nakon svakog dodavanja umutite. Pleh obložite pek papirom. Špric za dekorisanje torti punite pripremljenom smesom i istisnite krofne na pek papir. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Gotove krofne izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.
Priprema fila: U šerpu sipajte 500 ml mleka i stavite na vatru da provri. Umutite žumanca, šećer, vanilin šećer i brašno. Dodajte 300 ml hladnog mleka i dobro umutite. Smesu sipajte u provrelo mleko i ukuvajte dok ne dobije potrebnu gustinu. Sklonite šerpu sa ringle i preko stavite providnu foliju kako se ne bi stvorila korica na filu i ostavite da se ohladi. U ohlađen fil dodajte maslac sobne temeprature i dobro umutite. Krofne presecite, pa na jedan deo nanesite fil, te preklopitie drugim delom krofne. Pospite šećerom u prahu.
Recept poslala Vesna Pavlović
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem