TIRAMISU - POSLASTICA KOJA SE NE PEČE SA 1 TAJNIM SASTOJKOM: Najpoznatiji italijanski kolač sada na drugačiji način

U poznatu italijansku poslasticu dodajte kondenzovano mleko i dobićete potpuno drugačiji ukus tiramisua.

Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Tiramisu - italijanski kolač koji svi obožavaju. Pravi se od piškota, kafe i maskarpone sira. Toliko je sočan i kremast da ćete uživati u svakom zalogaju. Sada napravite lažni tiramisu sa kondenzovanim mlekom. Lako i brzo do kolača koji će svakoga oboriti s nogu. Trebaju vam i živa jaja, zato se potrudite da koristite proverena i sveža.

Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje onda prvo možete da se počastite lazanjama ili pastom, pa posle toga kolačem. Tiramisu nije jedini poznati italijasnki kolač, takođe svi vole i kanole.

Sastojci:

  • 250 g piškota
  • 200 ml kafe

Za fil:

  • 8 žumanaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 700 g maskarpone sira
  • 200 g kuvanog kondezovanog mleka
  • 50 g listića badema

Priprema:

Piškote umočene u kafu poređajte u kalup. Maskarpone umutite sa šećerom u prahu i žumancima. Preko stavite pola fila, pa kondezovano mleko, pa još jedan red piškota umočenih u kafu, preostali fil, pa kondezovano mleko. Pospite listićima badema i stavite u frižider na sat, dva.