Nikad prostija priprema, a ukus neodoljiv. Kolač sa čokoladnim keksom i pudingom od vanile. Kremast, a poseban šmek mu daje čokoladna glazura. Dodatni plus kod pripreme ovog kolača je što se ne peče, nego se samo ohladi u frižideru. Možete ga spremiti i za slavu.
Sastojci:
- 400 g čokoladnog keksa
- 650 ml mleka
- 80 g pudinga od vanile
- 100 g šećera
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g listića badema
Priprema:
Pola keksa (200 g) izlomite, a preostali poređajte u kalup. Po dnu i ivicama, ostavite malo da zatvorite. U mleko dodajte šećer i puding i kuvajte dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. U puding dodajte izlomljeni keks i promešajte. Sipajte u kalup, pa zatvorite preostalim keksom. Zatovrite providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Čokoladu i pavlaku otopite i prelijte preko kolača. Pospite listićima badema.