KREMASTA TORTA OD ČOKOLADE I KEKSA BEZ PEČENJA: Jednostavna priprema koja svima uspeva

Jednostavna torka od biskiva i čokolade oduševiće vaše ukućane, a što je najvažnije nema potrebe da je pečete.

Printscreen/Youtube/Hands Touch

Jednostavan kolač bez pečenja, od sastojaka koji svi vole. Brza i jednostavna pripema idealna je kada nemate previše vremena ili kada vas iznenade neočekivani gosti, a želite da ih poslužite nečim zaista ukusnim. Za sve ljubitelje čokolade i biskvita ovaj brzi kolač oduševića vas svojim kremastim i bogatim ukusom. 

Sastojci:

Za koru:

  • 8 biskvita
  • 15 g kakao praha
  • 250 ml mleka
  • 50 g šećera
  • 10 g putera
  • 5 ml ekstrakta vanile

Za fil:

  • 14 grama kukuruznog skroba
  • 250 ml mleka
  • 45 grama šećera
  • 10 g putera
  • 2,5 ml ekstrakta vanile

Za preliv:

  • 125 ml pavlake za šlag
  • 20 g šećera u prahu
  • 2,5 ml ekstrakta vanile

Priprema:

U posudu dodajte kakao, mleko i šećer i sve dobro promešajte. Zagrevajte na laganoj vatri uz konstantno mešanje dok se kakao skroz ne rastopi, a kada provri u smesu dodajte puter i vanilu. Kuvajte dok se ne zgusne, otprilike nekih 8 do 10 minuta. Kada je dobilo želeju gustinu sklonite i pustite da se skroz ohladi uz povemeno mešanje. Ukoliko vam se prilikom hlađenja previše zgusne dodajte još malo mleka i sve dobro promešajte. Mani deo sirupa ostavite za kasniju upotrebu. U činiji izdrobite biskit ručno, a potom ga prelijte spremljenom smesom i sve dobro promešajte. Rasporedite na dno činije u kojoj ćete servirati kolač.

U drugu posudu dodajte kukuruzni skrob, mleko i šećer i sve promešajte. Zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje. Kada se blago zgusnulo dodajte puter i ekstrakt vanile. Kuvajte dok ne dobijete gustu smesu. Dok je još vruće prelijte preko biskvita. Ostavite da se ohladi, pa prebacite u frižider na nekih 15-20 minuta. Slatku pavlaku pomešajte sa šećerom u prahu i sve umutite. Nakon što je kolač bio u fružideru premažite šlag penu i ukrasite preostalim čokoladnim sirupom.