Ako često spremate čizkejk, u "običnim" prilikama i onim svečanijim, vreme je da probate nešto što do sada sigurno niste spremali. Elegantna varijanta poznate američke poslastice oduševiće vas na prvi zalogaj!
Svršenstvo je u detaljima, pa tako i u kuvanju. Svaka sitnica je važna tokom pripreme jela, a kada su deserti u pitanju, sve je bitno - od prstohvata začina do serviranja, a ova izgleda kao sa Pinteresta!
Sastojci:
- 500 g mlevenog keksa
- 150 g putera
- 30 g želatina
- 400 g svežeg sira (neslanog)
- 250-300 g pavlake
- 150 g šećera u kristalu
- 150 g šećera sa ukusom vanile
- 1 dl vode ili soka
Ostalo:
- 2 kašike šećera u kristalu
- 2 kašike boje za hranu (ljubičasta)
- 1/2 čaše negazirane mineralne vode
Priprema:
Puter istopite na pari, pa umešajte sa mlevenim keksom. Mešajte dok se ne dobije glata smesa. Dobijenu podlogu rasporediti po kalupu i dobro ispritiskati (može i čašom). Staviti u frižider na 20-30 minuta. U mikrotalasnoj želatin rastvorite u čaši do pola napunjenoj vodom. U odvojenoj posudi izmešajte sveži sir, pavlaku i obe vrste šećera. Umutite mikserom da se dobije vazdušasta smesa.
U dobijenu masu u tankom mlazu sipajte 2/3 želatina i ponovo promešajre. Iz frižidera izvadite podlogu. Preko izlijte smesu od sira. U čaši pomešajte negaziranu mineralnu vodu, šećer i prehrambenu boju. U dobijenu smesu dodajte želatin. Ako je zamrznut, onda ga morate ponovo zagrejati u mikrotalasnoj rerni.
Polako sipajte preko sira i stavite u frižider dok se ne stegne.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem