1. Jaje umutiti sa šećerom i vanilinim šećerom, pa dodati mleko i ulje i još malo umutiti.
2. Brašno pomešati sa praškom za pecivo.
3. Ubaciti brašno i griz i varjačom mešati dok se ne razbiju grudvice. Dodati rendane jabuke i cimet i sve lepo promešati.
4. Smesu izliti u podmazan pleh (najbolje da koristite pleh od 30cm).
5. Zagrejati rernu na 2ooC i peći kolač dok ne porumeni. Čačkalicom proverite posle dvadeset minuta da li je gotov.
Glazura
Od datih sastojaka napraviti glazuru i preliti je preko vrelog kolača. Ostaviti kolač da se lepo ohladi pa iseći na kocke i poslužiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Milicina kuhinja
Domaći kolač sa jabukama
Gulaš od šampinjona za ručak
Svinjsko pečenje sa hrskavom koricom u sosu od jabuke
Torta sa ananasom, u obliku novogodišnje kugle
Kampanja Telekom Srbije „Roming priče“ osvojila Kaktus nagradu