Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolači

MILIONI LJUDI SU ODUŠEVLJENI OVIM KOLAČIMA: Kokos desert umočen u topljenu čokoladu - spolja hrskavo, iznutra mekano

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Napravite najlepši kokos kolač posle rafaela. Bićete oduševljeni.

Izvor: Printscreen/YT/Yemek.com

Leti nas kolači sa kokosom uvek podsećaju na more. Najpoznatiji kolač sa kokosom su rafaelo kugle, koje su i kupovne i domaće odlične. Ali, po ukusu ovaj kokos kolač može da im parira. Toliko je ukusan, unutra mekan, spolja hrskav. Još kada se umoči u topljenu čokoladu, jednostavno nećete moći da mu odolite. 

I mirisne i ukusne i lepog izgleda. Kolači koji će se razgrabiti odmah, nećete stići ni da poslužite. 

Sastojci:

  • 3 belanca
  • 1 čaša šećera
  • prstohvat soli 
  • 300 g kokosovog brašna 
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile 

Za dekoraciju:

  • 100 g čokolade
  • šarene mrvice 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Umutite belanca, pa dodajte šećer i sjedinite žicom. Zatim dodajte so i vanilu, pa promešajte. Na kraju ide kokosovo brašno. Možete dodati brašno po vašoj želji, ako ne volite kokosovo. Lepo sjedinite i ostavite u frižideru bar 10 minuta. Dok je testo u frižideru zagrejte rernu na 160°C. Uz pomoć kašike za sladoled uzimajte smesu i ređajte ne pleh obložen pek papirom. Ubacite ih u rernu na 160°C nekih 15-20 minuta, a nakon nekih 8 minuta okrenite pleh da se zapeče i druga strana jednako. Kada se ispeku, ostavite ih još 10 minuta, a zatim ih umočite u istopljenu čokoladu. Ostatkom čokolade poprskajte kolače po vrhu, a onda pospite šarene mrvice preko. 

Izvor: stvarukusa.rs 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

  • Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
  • Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti