Deserti koji se ne peku su uvek dobar izbor kada želite nešto slatko, a ne želite puno vremena da provedete spremajići. Podloga od keksa kao što su ptit ber i piškote sada menja kore, biskvite, patišpanj... Zbog toga priprema je zaista laka jer ne palimo rernu, nego preko keksa ređamo filove po želji.
Za pripremu ovog kolača trebaju nam omiljene namirnice koje često koristimo u kolačima i koji im daju onaj fantastičan ukus. Preko keksa ide fila sa orasima, zatim čokoladni fil, pa fil od pudinga kao i banane. Osvežavajući kolač predivnog izgleda i zanimljive kombinacije ukusa.
Sastojci:
- 200 ml mleko
- 400 g keksa
Još:
- 100 g oraha
- 250 g kondezovanog mleka
- 1,5 mleka
- 150 g šećera
- 80 g pudinga od vanile
- 100 g kukuruznog skorba
- 150 g čokolade
- 4 banane
Priprema:
Umočite keks u mleko i ređajte u kalup. Skuvajte kondezovano mleko, pa dodajte seckane orahe u to i promešajte. Sipajte preko keksa. Poređajte još jedan red keksa umočenog u mleko. Pomešajte puding od vanile, skrob, šećer i mleko (300 ml). Promešajte da ne ostanu grudvice, a preostalo mleko stavite da se kuva. Dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Podelite puding 2 jednaka dela i u jedan dodajte istopljenu čokoladu. Sipajte prvo fil od pudinga preko keksa, zatim poređajte cele banane, pa sipajte čokoladni fil. Na vrh stavite još jedan red keksa i ohladite u frižideru sat vremena. Pospite kakao prahom.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus