Kombinacija kinder bueno kolača i ledenih kocki je prosto savršena i čini ovu poslasticu nedoljivom. Ako volite da jedete slatkiše, onda smo sigurni da ovom kolaču nećete moći da odolite. Umesto da pravite težak fil koji se kuva za ledene kocke, vi napravite samo koru, a onda kao fil koristite onaj iz recepta za kinder bueno. Nikad lepši kolač nećete probati.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g šećera
- 50 ml ulja
- 150 ml vode
- 280 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 150 ml mleka
- Za fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 250 g krem sira
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 kašike šećera u prahu
- 100 g pečenih lešnika
- Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Recept za kinder bueno ledene kocke:
Napravite koru
Umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa sipajte ulje. Promešajte, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite mikserom, a onda dodajte i prosejani kakao. Sve lepo sjedinite, pa sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Koru prelijte mlekom.
Napravite fil
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir umućen sa vanilin šećerom. Sve lepo sjedinite mikserom, pa dodajte mlevene lešnike i premažite fil preko ohlađene kore.
Napravite ganaš
Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko fila i ostavite da se stegne u frižideru.
Pročitajte i ovo: Jedinstveni kinder bueno kolač
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus