Kinder bueno je jedna od najpoznatijih svetskih čokoladica. Od sličnih sastojaka ljudi su počeli da prave kinder bueno kolače i torte. Za pripremu ovog kolača nisu potrebne posebne kulinarske sposobnosti, a ukus je fantastičan. Kako je u toku Uskršnji post, ne morate da se odričete omiljenih poslastica, već napravite posni kinder bueno kolač.
Sastojci:
- 300 g posnih napolitanki
- 100 g posne čokolade
- 100 ml posne slatke pavlake
- Za fil:
- 500 ml biljnog mleka
- 1,5 kesica pudinga od vanile
- 250 g posnog krem sira
- 120 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 300 ml posne slatke pavlake
- 150 g kikirikija
- Za glazuru:
- 100 g posne čokolade
- 100 ml posne slatke pavlake
- kikirki ili lešnik
Recept za posni kinder bueno kolač:
Pripremite napolitanke
Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa umočite napolitanke. Umačete 3 ivice, a četvrtu ostavite suvu. Ređajte u pleh koji se obložili pek papirom. Suva ivica treba da "legne" na čokoladnu ivicu kako bi se zalepila.
Skuvajte puding
U posudi pomešajte puding, šećer i vanilin šećer. Sipajte 100 ml mleka i lepo sjedinite da nema grudvica. Sipajte preostalo mleko u šerpu, pa kada krene da vri dodajte puding. Sve lepo promešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi nekih 30 minuta.
Napravite fil
Umutite krem sir sa ohlađenim pudingom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sve dobro sjedinite mikserom.
Napravite grilijaš
U šerpi istopite šećer, pa dodajte kikiriki ili lešnik i sve dobro promešajte. Sipajte dobijenu smesu na pek papir i stavite u fržider da se stegne. Zatim je izblendirajte i dodajte u fil, pa lagano promešajte.
Napravite kolač
Preko napolitanki sipajte fil, pa istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i premažite preko. Ostavite u frižideru da se stegne.
Pročitajte i ovo: Kinder bueno čizkejk
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus