Sastojci:
Za koru:
- 150 g brašna
- 60 g putera
- 1 jaje
- ¼ kašičice soli
- 1 kašičica vode
Za fil:
- 2 jajeta
- 70 g otopljenog putera
- 70 g brašna
- 100 g otopljene čokolade
- 1 banana
Za gornji sloj:
- 100 g pločica bele čokolade
- 100 g pločica crne mlečne čokolade
- 100 g pločica crne čokolade
Recept za tart sa bananom i čokoladom:
Kako biste napravili tart, napravite prvo koru. Brašno prosejte u veću činiju. Mešajte puter i brašno dok smesa ne bude ujednačene boje i počne da podseća na mrvice hleba. U posebnoj posudi lagano umutiti jaje i dodajte u mešavinu brašna i putera. Izmešajte ručno ili lopaticom. Brzo zamesite i formirajte loptu.
Ostavite u frižideru oko 30 minuta. Razvaljajte u tanku koru i rasporedite u tepsiju, pa izbockajte viljuškom. Pecite na 220 stepeni C, 10 minuta. Za fil bananu isecite na kriške i poređajte na ohlađenu koru. Umutite jaja, dodajte otopljeni puter, otopljenu čokoladu i brašno. Tečnu smesu prelijte preko kore. Pecite na 180 C, 20 minuta.
Isecite čokoladice na jednake kvadrate. Poređajte ih kao šahovnicu na ohlađeni tart. Pecite 2 minuta na 180 C. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najukusniji francuski tart sa smokvama.
Pročitajte kako se pravi tart sa krompirom i pestom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda