Sastojci:

  • 500 ml kisele pavlake
  • 2 banane
  • 200 g mlevenog keksa
  • 80 g šećera

Pogledajte kako se pravi:

Zašto je korisna kisela pavlaka?

Kisela pavlaka je namirnica bogata kalcijumom, mineralom koji je ključan za zdravlje kostiju. Takođe sadrže vitamine A i E, a naročito je značajna zbog kompleksa B vitamina. Svakako, treba je jesti u umerenim količinama.

Recept za mlečni desert sa bananama:

Kako biste napravili ovaj desert, prvo sipajte mleveni keks u činiju. U odvojenoj činiji oljuštite dve banane i isecite ih na komade. Dodajte 500 ml kisele pavlake i 80 g šećera i sve izblendirajte.

Dodajte mleveni keks svemu i ponovo izblendirajte. Prebacite gotov desert u činije. Ukrasite šećernim perlama ili po vašoj želji i servirajte. Možete odmah da servirate. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i puslica plutajuće ostrvo na čokoladi.

Pročitajte i kako se pravi Ferero Roše desert u čaši

BONUS VIDEO

Recept za brze posne kuglice kakve još niste probali Izvor: Recept za brze posne kuglice kakve još niste probali

StvarUkusa