Sastojci:
Suvi sastojci:
- 360 g višenamenskog brašna
- 240 g belog integralnog pšeničnog brašna
- 180 g šećera
- 1 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 – 1/2 kašičice đumbira
- korica od celog limuna
Vlažni sastojci:
- sok od pola limuna
- 240 g mlaćenice
- 120 ml ulja
- 2 jajeta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 470 g smrznutih borovnica
- 3 – 4 kašičice šećera
Recept za mafine sa borovnicom i limunom:
Za mafine zagrejte rernu na 200 C. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Stavite sve suve sastojke u veliku posudu za mešanje i pomoću žice ili viljuške ih pomešajte.
Iscedite pola limuna, a zatim napunite šolju mlaćenicom. Sipajte u manju činiju, pa umutite ulje, jaja i vanilu. Sipajte mokru smesu u veću činiju sa suvim sastojcima i lagano mešajte dok se smesa ne sjedini. Pažljivo ubacite borovnice, vodeći računa da ne mešate previše.
Stavite testo u pripremljeni kalup za mafine, punite najvećim delom do vrha. Pospite vrhove šećerom. Pecite na 200 C. 20 – 25 minuta ili dok čačkalica ne bude čista. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čokoladne lava mafine sa malinom.
Pročitajte kako se prave najbolji brauni mafini sa čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Prolećna pita sa mladim kupusom
Šarani kolač sa čokoladom i višnjama
Najbrža salata od kuvanih jaja
Kolač sa kokosom i filom od malina