Sastojci:

Suvi sastojci:

  • 360 g višenamenskog brašna
  • 240 g belog integralnog pšeničnog brašna
  • 180 g šećera
  • 1 1/2 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 – 1/2 kašičice đumbira
  • korica od celog limuna

Vlažni sastojci:

  • sok od pola limuna
  • 240 g mlaćenice
  • 120 ml ulja
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 470 g smrznutih borovnica
  • 3 – 4 kašičice šećera
Savet +

Umesto borovnica možete da koristite bilo koje voće, smrznuto ili sveže. Samo ga dobro iseckajte.

Recept za mafine sa borovnicom i limunom:

Za mafine zagrejte rernu na 200 C. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Stavite sve suve sastojke u veliku posudu za mešanje i pomoću žice ili viljuške ih pomešajte.

Iscedite pola limuna, a zatim napunite šolju mlaćenicom. Sipajte u manju činiju, pa umutite ulje, jaja i vanilu. Sipajte mokru smesu u veću činiju sa suvim sastojcima i lagano mešajte dok se smesa ne sjedini. Pažljivo ubacite borovnice, vodeći računa da ne mešate previše.

Stavite testo u pripremljeni kalup za mafine, punite najvećim delom do vrha. Pospite vrhove šećerom. Pecite na 200 C. 20 – 25 minuta ili dok čačkalica ne bude čista. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čokoladne lava mafine sa malinom.

Pročitajte kako se prave najbolji brauni mafini sa čokoladom

BONUS VIDEO

Mafini sa bananama i kikiriki puterom Izvor: Mafini sa bananama i kikiriki puterom

StvarUkusa