Sastojci:
Suvi sastojci:
- 360 g višenamenskog brašna
- 240 g belog integralnog pšeničnog brašna
- 180 g šećera
- 1 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 – 1/2 kašičice đumbira
- korica od celog limuna
Vlažni sastojci:
- sok od pola limuna
- 240 g mlaćenice
- 120 ml ulja
- 2 jajeta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 470 g smrznutih borovnica
- 3 – 4 kašičice šećera
Recept za mafine sa borovnicom i limunom:
Za mafine zagrejte rernu na 200 C. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Stavite sve suve sastojke u veliku posudu za mešanje i pomoću žice ili viljuške ih pomešajte.
Iscedite pola limuna, a zatim napunite šolju mlaćenicom. Sipajte u manju činiju, pa umutite ulje, jaja i vanilu. Sipajte mokru smesu u veću činiju sa suvim sastojcima i lagano mešajte dok se smesa ne sjedini. Pažljivo ubacite borovnice, vodeći računa da ne mešate previše.
Stavite testo u pripremljeni kalup za mafine, punite najvećim delom do vrha. Pospite vrhove šećerom. Pecite na 200 C. 20 – 25 minuta ili dok čačkalica ne bude čista. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čokoladne lava mafine sa malinom.
Pročitajte kako se prave najbolji brauni mafini sa čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
Prolećne pljeskavice od cvekle, tikvica i karfiola
Domaći ekleri koji se tope u ustima
Na etiketi sve piše, ali malo ko obraća pažnju – da li pravilno čuvate ulje?
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi