Sastojci:
- 1 pravougaona kora lisnatog testa (podeljena na 3 dela)
- 520 g maskarpone sira
- 220 g bele čokolade
- 120 ml slatke pavlake
- pola kašičice ekstrakta vanile
- 200 g jagoda
- Sveži listići nane (za dekoraciju)
Priprema:
Kada se spoje jednostavni sastojci poput lisnatog testa, maskarpone sira, bele čokolade i svežih jagoda, nastaje prava čarolija na tanjiru. Ova voćna fantazija je savršen balans između hrskave podloge i bogatog, svilenkastog fila, uz osvežavajuću notu jagoda koje donose dašak proleća u svakom zalogaju. Iako izgleda raskošno i kao da zahteva sate rada, zapravo se priprema brzo i lako – idealan je izbor kada želite da impresionirate goste ili da sebi priuštite nešto posebno.
Zagrejte rernu na 200°C. Lisnato testo isecite na tri jednaka dela, poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i izbockajte viljuškom. Pecite 18–20 minuta, dok ne porumene. Ostavite da se potpuno ohlade.
Istopite belu čokoladu tako što ćete je izlomiti i preliti vrućom slatkom pavlakom. Sačekajte minut-dva, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite da se malo prohladi.
Umutite maskarpone i vanilu mikserom dok ne postanu kremasti. Postepeno dodajte čokoladnu smesu i mutite dok ne dobijete glatku i vazdušastu kremu. Stavite je u poslastičarski špric.
Na tanjir stavite prvi sloj lisnatog testa, nanesite fil u obliku tufnica, pa rasporedite trećinu iseckanih jagoda. Dodajte drugi sloj testa i ponovite postupak sa filom i jagodama.
Završite sa trećim slojem testa, ukrasite preostalim filom i jagodama, pa dodajte listiće nane za svežinu i dekoraciju.
Bonus video
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije