Sastojci:
- 6 belanaca
- prstohvat limunske kiseline
- 200 g šećera
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašika kukuruznog skroba
Za fil:
- 6 žumanaca
- 150 g šećera
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 200 ml mleka
- 500 g krem sira
- 150 g malina
Recept za rolat sa krem sirom i malinama:
Kako biste napravili ovaj rolat, prvo odvojite žumanca od belanca. U belanca dodajte prstohvat limunske kiseline, pa izmutite mikserom dok ne dobijete čvrstu penu. U penu stavite šećer i dobro umutite. Zatim umutite šećer u prahu, pa nakon toga dodajte i kukuruzni skrob i lagano ga umešajte gumenom lopaticom.
Obložite pleh papirom za pečenje pa kašikom rasporedite beze po plehu. Pecite na 160 stepeni oko 40 minuta. Zatim počnite da pripremate fil. U lonac ubacite žumanca, šećer, vanilin šećer i dobro promešajte žicom. Dodajte mleko i mešajte dok ne postane glatko. Stavite na srednju vatru na šporet. Kuvajte neprestano mešajući, dok se malo ne zgusne. Gotovu smesu sipajte u vodootpornu činiju.
Prekrijte najlonskom folijom i ostavite da se potpuno ohladi. Kada se ohladi, smesu dodajte krem sir i dobro umutite mikserom. Pečenu beze koru prekrijte papirom za pečenje, okrenite naopako i ostavite da se potpuno ohladi. Nakon što se ohladi, rasporedite krem koji ste napravili i zarolajte u rolat. Kremu pospite malinama i pažljivo urolajte pomoću papira za pečenje.
Možete da odvojite malo pripremljenog krema i da pomoću poslastičarske kese rasporedite preko rolata i ukrasite malinama. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najbolji rolat sa pistaćima i malinama.
Pročitajte kako se pravi čokoladni rolat sa višnjama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini