BRZO I LAKO NAPRAVITE KOLAČIĆE KOJI SU BOLJI OD ČUPAVACA: Ispecite, nafilujte i onda uvaljajte u kokos

Punjeni keks uvaljan u kokos možete da služite i na slavi.

Printscreen/YT/ Yasemin Gotovit

Od mekanog testa napravite keks koji ćete puniti kuvanim kondenzovanim mlekom, pa ga uvaljati u kokos. Testo se brzo mesi, a uspeva svima, ne morate da čekate ni da nadođe. Kada ga razvučete stavite u zamrzivač 10 minuta i to je sve. Možete da ga punite nutelom ili džemom, a umesto kokosa možete da koristite i mlevene orahe. Napravite kombinaciju koja vama najviše odgovara i uživajte u ukusu. 

Sastojci:

  • 120 g putera 
  • 50 g šećera 
  • 2 žumanceta 
  • 30 ml toplog mleka 
  • 120 g kukuruznog skroba 
  • prstohvat soli 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica vanilinog šećera 
  • 130 g brašna 

Za punjenje: 

  • kondenzovano mleko 
  • kokos 

Priprema:

Umutite puter, pa dodajte žumanca i nastavite da mutite. Zatim dodajte šećer i mleko, pa lepo sjedinite mikserom. Dodajte skorb, vanilin šećer, prašak za pecivo. Špatulom promešajte, pa sipajte so i brašno i umesite testo. Razvucite tanko na pek papiru, pa stavite na pleh i u zamrzivač na 10 minuta. Čašom vadite oblike. Poređajte na pleh i pecite na 170°C oko 10 minuta. Polovinu keksića premažite kuvanim kondenzovanim mlekom, a drugom polovinom preklopite. Premažite i sa strane i uvaljajte u kokos.