Meke kiflice koje se tope u ustima ponos su svake mame i bake.
Nema deteta koje ne voli kiflice, a ni mi odrasli im ne možemo odoleti. Ove slatke kiflice su punjene pudingom od vanile, a vi možete odabarati ukus po želji. Meko testo, kremasto punjene, miris koji mami.
Potrebno je za testo:
- 500 g mekog brašna
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
- 4 kašike šećera
- 1 jaje
- 1 kockica svežeg kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
Za punjenje:
- 1 kesica pudinga od vanile
- 300 ml mleka
- 5 kašika šećera
Priprema:
Prvo skuvati puding po uputstvu sa kesice. Ostaviti puding da se ohladi.
U dublju posudu, u kojoj ćete mesiti, sipati toplo mleko, kvasac i šećer. Ostaviti da se kvasac fermentiše. Dodati ulje, belance i so (žumance ostavljamo za premazivanje).
Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i umesiti glatko testo. Testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu. Podeliti testo na 4 lopte. Svaku loptu razviti u veći krug i podeliti ga na 8 trouglova približno iste veličine. Na svaki trougao staviti po kašiku pudinga i pažljivo urolati u formu kiflice tako da je puding dobro preklopljen da ne bi iscurio prilikom pečenja. Kiflice poređati na veliki pleh obložen pek papirom.
Pre pečenja premazati kiflice razmućenim žumancetom. Peći kiflice dok ne porumene, oko 20 minuta. Kada su ispečene posuti po njima šećer u prahu. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus