Desert koji će vas vratiti u detinjstvo.
Sastojci:
1 kg mekog brašna
0,5 l mlake vode
60 g tvrdog pekmeza od šljiva
25 g mlevenih oraha
25 g maka
20 g šećera
posoljena voda za kuvanje
Priprema:
Od mekog brašna i vode zamesiti tvrdo testo i ostaviti da se odmara. Za to vreme zakuvati posoljenu vodu u posudi u kojoj će se tačke kuvati. Podeliti testo na dva dela, svaki još dobro izgnječiti i pustiti da se još malo odmara (odstoji).
Razviti vrlo tanko komad testa i jednu polovinu razvijenog testa ravnomerno, u redovima posuti hrpicama pekmeza.
Testo s pekmezom prekriti s drugim delom testa i prstima utisnuti testo oko svake hrpice pekmeza. Oblikovati tačke s točkićem za rezanje testa. Kuvati u vodi dok ne omekšaju.
U jednoj posudi pomešati mlevene orahe sa šećerom, a u drugoj mak sa šećerom. Vruće tačke uvaljati u orahe i u mak.
Savet: Umesto oraha i maka tačke možete poslužiti uvaljane u prezle proprežene na tiganju.
Izvor:punkufer.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus