Za ovo čokoladno zadovoljstvo tražiće se parče više.

Sastojci:

Za biskvit:

4 jaja

4 kašike glatkog brašna

pola praška za pecivo

100 g čokolade za kuvanje

100 g šećera

200 g maslaca

Za fil:

500 ml slatke pavlake

250 g čokolade za kuvanje

Priprema:

U posudi prosejte brašno pomešano s praškom za pecivo. Na pari otopite maslac i čokoladu. Razdvojite belance i žumance. U dubljoj posudi izmiksajte žumanca sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, promešajte, pa dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo. U drugoj posudi napravite šne od belanaca, pa pažljivo špatulom umešajte šne u čokoladnu smesu.

Kalup za tortu prečnika 23-24 cm obložite papirom za pečenje, pa izlijte pripremljenu smesu. Smesu možete peći u četvrtastom kalupu veličine 35x24 cm.

Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C i pecite oko 20 minuta.

Napravite fil: čokoladu sitno iseckajte, a slatku pavlaku zagrejte do tačke vrenja. Zagrejanu slatku pavlaki prelijte preko čokolade pa promešajte.

Pečenu podlogu izbodite viljuškom i prelijte toplim filom (treba da bude dosta tečan). Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa potom kolač dobro ohladite u frižideru i tek onda skinite obruč, ako ste ga pekli kao tortu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor:punkufer.hr