Knedle sa šljivama su domaća poslastica na kojoj su odrasle generacije. Niko ih nije bolje pravio od naših baka, koje kao da su imale neku "tajnu" kako da knedle budu što ukusnije. Jedini nedostatak knedli sa šljivama jeste što se malo duže pripremaju. Po starinskom receptu potrebno je prvo da se obari krompir, pa usitni, ali sad postoji jednostavnija i brža varijanta! Uživajte u najbržim knedlama sa šljivama!
- Sastojci:
- 120 g pirea iz kesice
- 4 dl hladne vode
- 2 kašike ulja
- 1 jaje
- 200 g brašna
- prstohvat soli
- šljive
- šećer u kockama
- prezle
Priprema:
U činiju staviti prah za pire iz kesice, sipati hladnu vodu, dodati ulje, jaje, brašno i prstohvat soli. Umesiti ručno da se dobije masa srednje tvrdoće, pa je oblikovati u veknu veličine malo manjeg francuskog hleba. Nožem seći kolutove i u njih stavljati ili cele presečene šljive u koje ste stavili pola kockice šećera, ili samo polovine šljiva isto sa pola kockice šećera.
Oblikovane knedle kuvati u ključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu. Vaditi rešetkastom kašikom i vaditi da se ocede. Potom ih pržiti u tiganju sa prezlama.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus