Brze i ukusne krofne, po bakinom receptu

1. Kvasac pomešati sa brašnom, vanilinim šećerom. Dodati jaja, vodu, mleko i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo. Testo ostaviti da se udupla.
2. Zatim, testo razviti malo deblje i čašom vaditi krugove.
3. U tepsiju staviti pek papir i premazati ga rastopljenim puterom. Svaku krofnu odozgo namazati puterom i pustiti da u tepsiju nadođu.
4. Nadošle krofne peći na 250 stepeni oko 15 minuta. Vruće krofne premazati rastopljenim puterom (55 g putera rastopiti i premazivati). Gotove krofne posuti kristal šećerom i odozgo staviti malo šećera u prahu. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: mesimozajedno.rs