Poslastica savršenog ukusa kakvu do sad niste pribali. Mešavina sjajnih ukusa sa aromom cimeta.

1. Šljive očistiti i tako prepolovljene poređati u pleh sa orasima.
2. Peći na oko 200 stepeni dok šljive dobro ne omekšaju, oko 20 minuta, zavisno od rerne. Ostaviti nekoliko minuta da se prohladi, zatim usitniti orahe u blenderu sa karanfilićem (ne potpuno samleti).
3. Orahe odložiti u činiju, a deo odvojiti sa strane za posipanje.
4. Ispasirati šljive sa kakaom i cimetom, pomešati sa orasima.
5. Rasporediti u posudice za serviranje i pospiti orasima i cimetom.
6. Ohladiti u frižideru do služenja. Ukoliko šljive nisu dovoljno slatke, prelijti poslasticu sa kašičicom meda, javorovog ili agavinog sirupa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: hronokuhinja.rs