UVIJENE KROFNE - NEOBIČAN SLATKIŠ KOJI OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ: Meke poput pamuka, bukvalno nestaju iz vangle

Ovo je recept za neobične krofne koje se brzo i lako pripremaju.

Printscreen/YT/Delmira Cooking

Krofne iz rerne, pržene, sa čokoladom, džemom ili prazne - potpuno je nebitno. Volimo ih kako god da se naprave. Ako želite malo da im promenite oblik onda obavezno probajte ove. Lako se prave, a imate i galeriju kako se uvijaju za bolje razumevanje recepta. 

Krofne su omiljeno pecivo i dece, ali i odraslih. Ako želite možete da ih punite sa nekim omiljenim namazom ili jednostavno možete da ih jedete prazne. 

Sastojci:

  • 130 ml toplog mleka
  • 40 g šećera
  • 5 g suvog kvasca
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice soli
  • 300 g brašna
  • 35 g putera

Priprema: 

Mleko, šećer, jaje i kvasac pomešajte. Dodajte brašno i so, pa umesite testo. Stavite na pobrašnjenu radnu površinu i još minut mesiti, pa stavite puter. Dobro umesite da se puter i testo sjedine. Kada dobijete glatko testo isecite na 8 delova i oblikujte lopte. Zatim ih pokrijte i ostavite 10 minuta. Pritisnite lopticu rukama da se oblikuje krug, a zatim urolajte, pa stanjite. Preklopite i onda obmotajte okolo. Kako biste bolje razumeli šta treba da uradite pogledajte galeriju ispod. 

Tako uradite sa svakom lopticom. Pokrijte i ostavite da odmore nekih 40-45 minuta. Ispržite ih u dosta zagrejanog ulja, pa uvaljajte u šećer.