IZBACITE KVASAC I DODAJTE JOGURT ZA NAJBRŽE KROFNE: Više nema čekanja da testo nadođe, samo oblikujete i pržite

Sa ovim receptom za krofne nećete pogrešiti, jer se spremaju najbrže do sada.

Printscreen/YT/The Terrace Kitchen

Ako želite da oduševite decu, onda obavezno za večeru napravite krofne. Krofne se prave od testa, a mogu da se prže ili da se peku u rerni. Takođe, možete ih puniti sa nutelom, džemom, ili da ih prelijete čokoladom, kao i da uvaljate u šećer i cimet. Kako ćete ih dekorisati zavisi od toga šta vi najviše volite. 

Za večeru umesto krofni možete da napravite i neku pitu

Sastojci:

  • 450 g brašna
  • 300 ml jogurta
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1,5 kašičica sode bikarbone
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 200 ml ulja

Za preliv:

  • crna čokolada
  • bela čokolada
  • čokoladne ili šarene mrvice 
  • šećer i cimet

Priprema:

Umutite jaje sa šećerom. Zatim dodajte ulje i još malo umutite. Sipajte jogurt i kada sjedinite smesu dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Umesite testo, pa prebacite na dobro pobrašnjenu radnu površinu i nastavite da mesite dok ne dobijete glatko testo. Razvucite testo debljine oko 1 cm, pa oblikujte krofne. Možete čašom, a onda i u sredini napravite rupu. Pržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocede.

Čokoladu istopite, pa umočite krofne i dekorišite kako želite. Ako ne želite čokoladne, možete da pomešate šećer i cimet i da uvaljate krofne u tu smesu.