ITALIJANSKE SLATKE POGAČICE: Korica koja krcka u ustima, a pri svakom zalogaju fil curi  

Ispecite lisnato testo i napunite kremasitm filom. Rezultat su predivne slatke pogačice.

Printscreen/YT/Cookrate - Italia

Za ovu ukusnu italijasnku poslasticu potrebno vam je samo 4 sastojka. Lisnato pecivo ne morate da kupujete, jer su pekari otkrili tajnu kako kod kuće da ga napravite, a da ispadne savršeno. Krem se pravi jednostavno od slatke pavlake i kondenzovanog mleka, ali ako želite možete da koristite i vanila krem

Sastojci:

  • 500 g lisnatog peciva 
  • 30 ml mleka 
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 400 ml kondenzovanog mleka

Priprema:

Isecite testo na kvadratiće, stavite na pleh obložen pek papirom, premažite mlekom i pecite na 180°C oko 20 minuta. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte kuvano kondenzovano mleko i sjedinite. Sipajte u špric za kolače. Svaki kvadrat testa presecite na pola. Sipajte fil, pa zatvorite drugom polovinom. Pospite šećerom u prahu. 

Izvor: Stvar ukusa