Domaći biskvit sa limunom po italijanskom receptu

Hrskav i zlatno-žute boje ovaj biskvit se topi u ustima i bolji je od svakog keksa.

print screen / isntagram / italybakes

Domaći biskvit sa limunom se priprema vrlo jednostavno i rado ćete ga jesti, jer mu citris daje osvežavajuću notu. Možete po želji da koristite i limetu, ako više vlite. Svakako, ukoliko volite ovakve slatkiše, možda ćete želeti da napravite i biskvit poljupce - kolačiće od limuna i bibera. Evo i kako se pravi domaći biskvit sa limunom po italijanskom receptu.

This browser does not support the video element.

Domaći biskvit sa limunom po italijanskom receptu  instagram/italybakes

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • Vanilin šećer
  • 130 ml ulja
  • 1 kašičica limunove korice
  • Sok od 1/2 limuna
  • 400 g brašna
  • Šećer u prahu

Recept za biskvit sa limunom po italijanskom receptu:

Umutite jaja i šećer sa metlicom, pa prosejte i ubacite prašak za pecivo. Kroz sito prosejte i vanilin šećer u smesu. Sipajte ulje i mutite metlicom. U smesu potom sipajte limunovu koricu, sok od pola limuna, a zatim prosejte brašno. Izmešajte dobro kašikom. Na pleh stavite papir za pečenje i prosejte šećer u prahu na papir.

Za svaki biskvit odvojite jednu kašiku smese i potom ređajte jedu po jednu na pleh prekriven šećerom u prahu. Premažite ruke uljem i šećerom u prahu, pa svaki komad testa rolajte između dlanova. Ređajte na drugi pleh prekriven papirom za pečenje, a prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni. Ubacite pleh sa testom i pecite 30 minuta. Pospite šećerom u prahu kada je pečeno i uživajte.

Pročitajte kako se prave domaći biskvit keksići

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Američki keks sa čokoladom punjen karamelom  Instagram/missthessa_

StvarUkusa/L.S.