Ako želite da iznenadite nekoga ukusnom večerom ili vam dolaze gosti, pa želite da pripremite nešto što je brzo i ukusno, onda definitivno isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
Za fil:
- 300 g sitnog sira
- 2 jajeta
Za premazivanje kora:
- 150 ml kisele vode
- 60 ml ulja
- malo sode bikarbone
- malo soli
Za preliv:
- 3 jajeta
- 40 g krem sira
- 30 ml mineralne vode
- 30 ml mleka
Još:
- gotove kore
Priprema:
Sir usitnite, pa dodajte jaja i sjedinite. Kiselu vodu, ulje, sodu bikarbonu i so pomešajte, a zatim uzmite jednu koru i premažite ovo smesom. Preklopite koru i opet premažite, pa okrenite uspravno. Na vrh stavite fil, malo savijte kore sa strane i onda urolajte. Ređajte u nauljen pleh. Umutite jaja dobro, pa dodajte ostale sastojke za preliv i sipajte preko pita. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 25-30minuta. Prekrijte je folijom, pa krpom i ostavite 10-ak minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: letinakuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus