Krofne su slatkiš koji svi volimo i njihov miris nas obično podseća na dane bezbrižnog detinjstva. Uglavnom su nam ih pravile bake na letnjem i zimskom raspustu. Jedu se sa džemom, kremom ili sa šećerom. Testo je jednostavno za pripremu, potrebno vam je par osnovnih sastojaka da ponovo oživite uspomene. Isprobajte recept za starinske mini krofne.
- Sastojci:
- 250 g brašna
- 2 jajeta
- 100 g kisele pavlake
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike maslinovog ulja
- pola kesice praška za peciva
- malo soli
- ulje za prženje
- šećer u prahu
Priprema:
U brašno dodati jaja, šećer, pavlaka, ulje, pecivo, so i sve izjednačiti i zamesiti u glatko testo. Razvući testo na pola cm debljine, iseći na trake i svaku traku vezati u mašnicu. Trake možete motati u krug, ili već kako želite. Pržiti u dubokom zagrejanom ulju. Vaditi na papirnu salvetu i uvaljati u prah šećer.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus