Krofne su slatkiš koji svi volimo i njihov miris nas obično podseća na dane bezbrižnog detinjstva. Uglavnom su nam ih pravile bake na letnjem i zimskom raspustu. Jedu se sa džemom, kremom ili sa šećerom. Testo je jednostavno za pripremu, potrebno vam je par osnovnih sastojaka da ponovo oživite uspomene. Isprobajte recept za starinske mini krofne.
- Sastojci:
- 250 g brašna
- 2 jajeta
- 100 g kisele pavlake
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike maslinovog ulja
- pola kesice praška za peciva
- malo soli
- ulje za prženje
- šećer u prahu
Priprema:
U brašno dodati jaja, šećer, pavlaka, ulje, pecivo, so i sve izjednačiti i zamesiti u glatko testo. Razvući testo na pola cm debljine, iseći na trake i svaku traku vezati u mašnicu. Trake možete motati u krug, ili već kako želite. Pržiti u dubokom zagrejanom ulju. Vaditi na papirnu salvetu i uvaljati u prah šećer.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem