UMUTITE TESTO I POREĐAJTE VOĆE: Nikad brži kolač - poješće se sve iz pleha

Savršena kombinacija biskvita i voća za popodnevni odmor i druženje.

Bakina i dekina kuhinja

Fantastična kombinacija voća - kolač se može napraviti i bez šećera zato što je voće slatko. Recept je jednostavan samo umutite testo,  poređate voće i ispečete. Iskoristite sezonu jabuka i šljiva i napravite ovu ukusnu poslasticu.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 50 ml ulja
  • 100 ml jogurta
  • 200 g brašna
  • 100 g suvog grožđa
  • 1 prašak za pecivo
  • korica limuna
  • 3 jabuke
  • 200 g svežih šljiva
  • 1 kašika smeđeg šećera

Priprema:

Umutiti jaja sa šečerom penasto, dodati brašno sa praškom za pecivo, ubaciti ulje, suvo groždje, koricu limuna, jogurt i sve polako izjednačiti da belanca ne padnu. Pleh obložiti pek papirom pa istresti umućeno testo. Jabuke oprati i iseći na deblje listiće a šljive oprati pa izvaditi polako koščice da se šljive ne raspadnu.

Do ivica ređati očišćene šljive a u sredini po dužini ubaciti sečene jabuke. Odozgo malo posuti šećerom, a i ne morate jer je voće slatko.

Peći na 200 stepeni oko 45-50 min da se lepo ispeće. Po želji posuti prah šećerom i vanilin šećerom.

Izvor: bakina i dekina kuhinja