BEČKE ŠNICLE SMO SVI JELI - SADA PROBAJTE DUPLO POHOVANE: Najhrskavija korica - meso bolje nego u restoranu

Ovo je najbolji način da pohujete šnicle kako bi korica bila hrskava.

Bakina i dekina kuhinja

Da li ste probali panirane šnicle? Reč je o duplo pohovanom mesu (svinjskom ili pilećem), gde šnicle dvaput umačemo u jaja i prezle. Na taj način dobije se mnogo hrskavija i ukusnija korica, nego kada samo obično pohujemo meso. Uživaćete kao da ste u nekom restoranu. 

Sastojci:

  • 4 šnicle pileće ili svinjske
  • 1 jaje
  • 60 ml mleka
  • 4 kašike brašna
  • 100 g prezli
  • 4 čena belog luka
  • so, biber
  • ulje

Priprema:

Šnicle izlupati čekićem za meso pa posoliti. Premazati sa izgnječenim belim lukom. Jaje umutiti, dodati mleko i sve žicomim izjednačiti. Šnicle prvo utapkati u brašno, pa u jaje i mleko, pa prezle. Zatim ponovo u jaje i ponovo u prezle. Ređati u poslužavnik i pržiti u ulju ne previše vrelom ni previše hladnom. Kad porumene sa jedne i druge strane vaditi na papirnu salvetu. Služiti toplo.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja