ČIPKASTA GIBANICA IZ ŠERPE: Sve domaćice će vam pozavideti na ovom receptu 

Malo drugačiji recept za tradiconalno jelo, sada napravite gibanicu iz šerpe.

Shutterstock

Da li postoji osoba koja ne voli gibanicu? Poznata srpska pita sa sirom je omiljeni doručak ili večera u svakom domu. Domaćice imaju svoje recepte koje su nasledile od mama i baka, ali i prilagođavale svom ukusu. Svaka gibanica se razlikuje u sitnim detaljima. Napravite onda ovu iz šerpe, da isprobate malo drugačiji recept. 

Služite je sa jogurtom

Sastojci:

  • pakovanje gotovih kora
  • 200-300 g sitnog sira
  • 4-5 kasika pavlake 
  • 100 g seckanog kackavalja 

Za preliv:

  • 4 jajeta
  • 350 ml kisele vode 
  • 6 kasika ulja

Priprema:

Pomešajte sir i pavlaku. U drugoj posudi dobro umutite sastojke za preliv. Poređajte 3 kore jednu na drugu. Posle svake sipajte preliv, pa na treću stavite fil od pavlake i pospite seckanim sirom. Zatim urolajte i isecite parčiće visine šerpe. Šerpu nauljite, pa poređajte parčiće gibanice. Pospite sa preostalim seckanim sirom i sipajte preliv. Pokrijte i pecite u rerni na 180°C nekih 30 minuta. 

Izvor: brzireceptiisaveti