JEDINSTVENA LARINA TORTA: Meke kakao kore natopljene filom za krempite - tope se pri svakom zalogaju! (VIDEO)

Jedna od najukusnijih torti zahvaljujući kakao korama i krempita filu.

Cooking

Ljubitelji slatkog će se oduševiti ovim receptom. Kakao kore sa omiljenim krempita filom tope se pri svakom zalogaju. Larina torta je savršena za sve prilike, za slavlja, ali i za svaki dan. Odvojite malo vremena za pripremu jer se definitivno ispalti. Ne postoji osoba koja će odbiti parče. 

Ako volite da pravite kremaste poslastice, obavezno isprobajte i ovaj recept, jer ćete se garantovano oduševiti. 

Sastojci:

Za koru:

  • 6 jaja 
  • prstohvat soli
  • 6 kašika šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kašika griza
  • 2 kašike ulja

Za fil:

  • 700 ml mleka 
  • 6 jaja 
  • prstohvat soli
  • 110 g šećera 
  • 50 g brašna
  • 50 g gustina
  • aroma vanile (ili 10 g vaniln šećera)

Za dekoraciju:

  • 58 g šlaga sa ukusom vanile
  • 150 ml hladnog mleka
  • 2 kinder čokoladice
  • mleveni keks

Još:

  • 150 ml mleka za natapanje kora

Priprema:

Za koru: Belanca i žumanca odvojite, pa u belanca dodajte prstohvat soli i umutuite šne. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Kada umutite šne dodajte žumanca i sjedinite mikserom. Dodajte brašno, kakao i griz i sve sastojke sjedinite. Kalup prečnika 25 cm obložite pek papirom, pa sipajte smesu. Rernu dobro zagrejte na 200°C, a zatim smanjite na 180°C. Pecite biskvit na 180°C oko 20-30 minuta. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Presecite koru na 2 jednaka dela. 

Za fil: Opet odvojite belanca od žumanaca. U belenca dodajte prstohvat soli, pa postepeno dodajte šećer (40 g) i umutite šne. Mleko (500 ml) stavite da se kuva. Žumaca kratko umutite, pa dodajte preostalo mleko (200 ml), šećer (70 g), vanilu, brašno i gustin. Promešajte i sipajte u provrelo mleko. Kuvajte, uz konstatno mešanje, dok se smesa ne zgusne. Vruć fil dobro sjedinite sa belancima.

Filovanje torte: Na dno kalupa stavite koru, pa je natopite mlekom (oko 75 ml). Preko sipajte topao fil, a zatim stavite drugu koru i dlanovima je lagano pritisnite. Opet natopite koru mlekom (oko 75 ml). Sačekajte da se fil ohladi, a zatim stavite tortu u frižider najmanje 2 sata, a najbolje preko noći. 

Umutite šlag sa mlekom, pa stavite preko kore, a ukrasite mlevenim keksom i sitno seckanom kinder čokoladicom. 

Izvor: Cooking