Za krompir salatu ima puno recepata, neki je prave sa lukom, neki sa blitvom, neki sa radičem, a u inostranstvu je prave i sa slaninom. Predlažemo austrijsku krompir salatu u koju se dodaju različiti sastojci koji je čine preukusnom. Do sada je niste prelivali bujonom, niti koristili sok od jabuke da je začinite, ali koliko god vam delovalo čudno obavezno isprobajte. 

Sastojci: 

  • 900 g krompira 
  • 1 ljubičasti luk 
  • 1 kašika šećera 
  • 3 kašike vinskog sirćeta 
  • 1 kašika alkoholnog sirćeta 
  • 5 kašika soka od jabuke 
  • 150-200 ml goveđeg bujona
  • 3 kašike ulja  
  • vlašac 
  • peršun 

Priprema:
Krompir dobro operite, pa skuvajte u posoljenoj vodi. Luk sitno iseckajte, pa sipajte vinsko sirće, šećer, so, alkoholno sirće i sok od jabuke. Dobro promešajte i ostavite 20 minuta. Skuvan krompir oljuštite i isecite po želji, pa dodajte u marinirani luk. Sipajte i bujon, pa promešajte i dodajte ulje, seckani vlašac i peršun. Opet promešajte i ohladite u frižideru. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE