Za krompir salatu ima puno recepata, neki je prave sa lukom, neki sa blitvom, neki sa radičem, a u inostranstvu je prave i sa slaninom. Predlažemo austrijsku krompir salatu u koju se dodaju različiti sastojci koji je čine preukusnom. Do sada je niste prelivali bujonom, niti koristili sok od jabuke da je začinite, ali koliko god vam delovalo čudno obavezno isprobajte.
Sastojci:
- 900 g krompira
- 1 ljubičasti luk
- 1 kašika šećera
- 3 kašike vinskog sirćeta
- 1 kašika alkoholnog sirćeta
- 5 kašika soka od jabuke
- 150-200 ml goveđeg bujona
- 3 kašike ulja
- vlašac
- peršun
Priprema:
Krompir dobro operite, pa skuvajte u posoljenoj vodi. Luk sitno iseckajte, pa sipajte vinsko sirće, šećer, so, alkoholno sirće i sok od jabuke. Dobro promešajte i ostavite 20 minuta. Skuvan krompir oljuštite i isecite po želji, pa dodajte u marinirani luk. Sipajte i bujon, pa promešajte i dodajte ulje, seckani vlašac i peršun. Opet promešajte i ohladite u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus