U nastavku je indijski recept za sladoled bez jaja, bez mućenja mikserom koji je neverovatno bogat, kremast i lak za pravljenje. Kulfi je tradicionalni slatkiš na indijskom potkontinentu, gde ga obično prodaju ulični prodavci koji se zovu kulfivala. Popularan je u Bangladešu, Mjanmaru, Nepalu, Šri Lanki i na Bliskom istoku i deo je nacionalnih kuhinja Indije, Pakistana i Trinidada i Tobaga.

Sastojci:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 200 g kondenzovanog mleka
  • 6 kašika mleka u prahu
  • 50 g pistaća (iseckanih)
  • 50 g badema (iseckanih)
  • pola kašičice kardamoma u prahu

Priprema:

Umutiti žicom slatku pavlaku dok se ne udvostruči. Dodajte kondenzovano mleko i promešajte. Dodajte i mleko u prahu. Na kraju umešajte seckane bademe i pistaće i kardamom u prahu. Zamrznite 6 do 8 sati, najbolje preko noći. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE