U nastavku je indijski recept za sladoled bez jaja, bez mućenja mikserom koji je neverovatno bogat, kremast i lak za pravljenje. Kulfi je tradicionalni slatkiš na indijskom potkontinentu, gde ga obično prodaju ulični prodavci koji se zovu kulfivala. Popularan je u Bangladešu, Mjanmaru, Nepalu, Šri Lanki i na Bliskom istoku i deo je nacionalnih kuhinja Indije, Pakistana i Trinidada i Tobaga.
Sastojci:
- 400 ml slatke pavlake
- 200 g kondenzovanog mleka
- 6 kašika mleka u prahu
- 50 g pistaća (iseckanih)
- 50 g badema (iseckanih)
- pola kašičice kardamoma u prahu
Priprema:
Umutiti žicom slatku pavlaku dok se ne udvostruči. Dodajte kondenzovano mleko i promešajte. Dodajte i mleko u prahu. Na kraju umešajte seckane bademe i pistaće i kardamom u prahu. Zamrznite 6 do 8 sati, najbolje preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus