Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJSKI TRADICIONALNI SLADOLED - KULFI: Sa pistaćima i bademom, a pravi se bez miksera i jaja (VIDEO)

Autor Aleksandra Ljubičić

Isprobajte sladoled po indijskoj recepturi.

 Indijski sladoled sa pistaćima i bademom.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Mamagician

U nastavku je indijski recept za sladoled bez jaja, bez mućenja mikserom koji je neverovatno bogat, kremast i lak za pravljenje. Kulfi je tradicionalni slatkiš na indijskom potkontinentu, gde ga obično prodaju ulični prodavci koji se zovu kulfivala. Popularan je u Bangladešu, Mjanmaru, Nepalu, Šri Lanki i na Bliskom istoku i deo je nacionalnih kuhinja Indije, Pakistana i Trinidada i Tobaga.

Sastojci:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 200 g kondenzovanog mleka
  • 6 kašika mleka u prahu
  • 50 g pistaća (iseckanih)
  • 50 g badema (iseckanih)
  • pola kašičice kardamoma u prahu

Možda će vas zanimati

Priprema:

Umutiti žicom slatku pavlaku dok se ne udvostruči. Dodajte kondenzovano mleko i promešajte. Dodajte i mleko u prahu. Na kraju umešajte seckane bademe i pistaće i kardamom u prahu. Zamrznite 6 do 8 sati, najbolje preko noći. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti