HLEB SA PARADAJZOM - ČUVENO ŠPANSKO JELO: Brzo se pravi, ne košta puno, a odlično je i ako postite

Ako želite nešto na brzinu, a ukusno, španski specijalitet sa hlebom i paradajz namazom će vas oduševiti.

Printscreen/Instagram/Fooodkings

Španci su poznati po tome da imaju 2 doručka. Kada ustanu prvo jedu ćurose sa toplom čokoladom, ali to može i da se preskoči. Drugi doručak je bitan, a tada se obično služi španski omlet ili sendvič sa paradajzom. Ovaj sendvič je toliko jednostavan za pripremu, a prilično je i jeftin, ali Španci ga prosto obožavaju jer je jako ukusan i zasitan. Namaz od paradajza podseća na njihov gaspaćo

Sastojci:

  • 1 kriška hleba 
  • maslinovo ulje 
  • 1 paradajz
  • 1 čen belog luka  

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite parče hleba sa obe strane dok ne porumeni. Pređite preko hleba sa sirovim čeno belog luka (presecite ga na pola). Narendati paradajz. Dodajte malo maslinovog ulja i morsku so. Probajte i dodajte još maslinovog ulja/soli ako je potrebno.  Kašikom stavite smesu od paradajza na hleb.

This browser does not support the video element.

Hleba sa namazom od paradajza  Instagram/Fooodkings

Izvor: Stvar ukusa