Španci su poznati po tome da imaju 2 doručka. Kada ustanu prvo jedu ćurose sa toplom čokoladom, ali to može i da se preskoči. Drugi doručak je bitan, a tada se obično služi španski omlet ili sendvič sa paradajzom. Ovaj sendvič je toliko jednostavan za pripremu, a prilično je i jeftin, ali Španci ga prosto obožavaju jer je jako ukusan i zasitan. Namaz od paradajza podseća na njihov gaspaćo.
Sastojci:
- 1 kriška hleba
- maslinovo ulje
- 1 paradajz
- 1 čen belog luka
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite parče hleba sa obe strane dok ne porumeni. Pređite preko hleba sa sirovim čeno belog luka (presecite ga na pola). Narendati paradajz. Dodajte malo maslinovog ulja i morsku so. Probajte i dodajte još maslinovog ulja/soli ako je potrebno. Kašikom stavite smesu od paradajza na hleb.
Izvor: Stvar ukusa