Ima li šta lepše za doručak od vruće kajmak lepinje? Ovaj bosanski specijalitet se pravi tako što se umesi testo koje se prelije nadevom od kajmaka i jaja. Peče se u rerni, a sastojke može svako da priušti. Odličan je predlog i kada vam treba predjelo za svečanu priliku. 

  • Sastojci:
  • 300 g brašna
  • 125 ml mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 10 g kvasca
  • Za nadev:
  • 300 g kajmaka
  • 4 jajeta

Priprema:
U toplo mleko dodajte izmrvljeni kvasac, šećer i kašiku brašna. Sjedinite i ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta. U drugoj posudi pomešajte jaje, ulje, so i lepo sjedinite, a onda dodajte prosejano brašno i aktivirani kvasac. Umesite testo, pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena da nadođe. Premesite testo na pobrašnjenoj površini i razvucite ga u obliku pravougaonika, veći od pleha u kojem ćete peći. Stavite u pleh, a ivice testa podignite. Pokrijte i ostavite još 15 minuta.Umutite jaja sa kajmakom i prelijte preko testa. Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 200°C.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE