Kapamase uvek pripremala na proleće jer je tada sezona zelenog povrća, kao i mlade jagnjetine. Ovo jelo se sastoji upravo od ova 2 sastojka, a toliko je ukusno da nećete moći da se zaustavite na jednom tanjiru. Kapama spada u kuvana jela koja su slična gulašu, samo što se kraće krčkaju. Savršena kombinacija mesa i povrća čini ovo jelo prosto neodoljivim.
- Sastojci:
- 1 kg jagnjećeg mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- nekoliko veza mladog luka
- 70 g brašna + 1 kašika
- 1 kg spanaća ili zelja
- 1 kašičica slatke crvene paprike
Priprema:
Jagnjeće meso isecite na kockice, pa posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno i kratko propržite na zagrejanom ulju. Zatim dodajte sitno seckan crni i mleveni beli luk i promešajte, pa dodajte seckani mladi luk. Sipajte malo vode, poklopite i dinstajte još nekih pola sata. Spanać obarite, pa ocedite i isecite. Dodajte u meso, pa sipajte brašno (1 kašika) i slatku crvenu papriku. Promešajte i krčkajte još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem