Kapamase uvek pripremala na proleće jer je tada sezona zelenog povrća, kao i mlade jagnjetine. Ovo jelo se sastoji upravo od ova 2 sastojka, a toliko je ukusno da nećete moći da se zaustavite na jednom tanjiru. Kapama spada u kuvana jela koja su slična gulašu, samo što se kraće krčkaju. Savršena kombinacija mesa i povrća čini ovo jelo prosto neodoljivim.
- Sastojci:
- 1 kg jagnjećeg mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- nekoliko veza mladog luka
- 70 g brašna + 1 kašika
- 1 kg spanaća ili zelja
- 1 kašičica slatke crvene paprike
Priprema:
Jagnjeće meso isecite na kockice, pa posolite i pobiberite, uvaljajte u brašno i kratko propržite na zagrejanom ulju. Zatim dodajte sitno seckan crni i mleveni beli luk i promešajte, pa dodajte seckani mladi luk. Sipajte malo vode, poklopite i dinstajte još nekih pola sata. Spanać obarite, pa ocedite i isecite. Dodajte u meso, pa sipajte brašno (1 kašika) i slatku crvenu papriku. Promešajte i krčkajte još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus