Osnovni sastojci urmašica su brašno, jaja, ulje i šećer. Kada se zamesi testo, ispeku se predivni kolači koji se onda prelivaju šećernim sirupom. Slasne i mekane uramšice nisu komplikovane za pripremu, a i sastojci su poprilično jeftini. Ako želite da budu još ukusnije, predlažemo da urmašice napunite orasima ili lešnicima. Uživajte!
- Sastojci:
- Za testo:
- 2 jajeta
- 200 g šećera
- 200 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 400-450 g brašna
- seckani orasi
- Za preliv:
- 650 g šećera
- 650 ml vode
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 limun
Priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i opet kratko umutite. Postepeno dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i umesite glatko testo. Uzmite malo testa, oblikujte lopticu, pa pritisnite rukama. Na sredinu stavite malo seckanih oraha, zatim preklopite i oblikujte valjak, a onda pritisnite rende, kako bi se testo malo spljoštilo i kako bi ostala šara. Urmašice ređajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene. U šerpu sipajte vodu, šećer, vanilin šećer i limun isečen na kolutove. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim gotove urmašice prelijte sirupom. Ostavite ih da se dobro ohlade i da upiju sirup, jer će biti slasnije.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem