Osnovni sastojci urmašica su brašno, jaja, ulje i šećer. Kada se zamesi testo, ispeku se predivni kolači koji se onda prelivaju šećernim sirupom. Slasne i mekane uramšice nisu komplikovane za pripremu, a i sastojci su poprilično jeftini. Ako želite da budu još ukusnije, predlažemo da urmašice napunite orasima ili lešnicima. Uživajte!
- Sastojci:
- Za testo:
- 2 jajeta
- 200 g šećera
- 200 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 400-450 g brašna
- seckani orasi
- Za preliv:
- 650 g šećera
- 650 ml vode
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 limun
Priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i opet kratko umutite. Postepeno dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i umesite glatko testo. Uzmite malo testa, oblikujte lopticu, pa pritisnite rukama. Na sredinu stavite malo seckanih oraha, zatim preklopite i oblikujte valjak, a onda pritisnite rende, kako bi se testo malo spljoštilo i kako bi ostala šara. Urmašice ređajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene. U šerpu sipajte vodu, šećer, vanilin šećer i limun isečen na kolutove. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim gotove urmašice prelijte sirupom. Ostavite ih da se dobro ohlade i da upiju sirup, jer će biti slasnije.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus