Osnovni sastojci urmašica su brašno, jaja, ulje i šećer. Kada se zamesi testo, ispeku se predivni kolači koji se onda prelivaju šećernim sirupom. Slasne i mekane uramšice nisu komplikovane za pripremu, a i sastojci su poprilično jeftini. Ako želite da budu još ukusnije, predlažemo da urmašice napunite orasima ili lešnicima. Uživajte! 

  • Sastojci: 
  • Za testo:
  • 2 jajeta
  • 200 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 400-450 g brašna
  • seckani orasi 
  • Za preliv:
  • 650 g šećera
  • 650 ml vode
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 limun

Priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i opet kratko umutite. Postepeno dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i umesite glatko testo. Uzmite malo testa, oblikujte lopticu, pa pritisnite rukama. Na sredinu stavite malo seckanih oraha, zatim preklopite i oblikujte valjak, a onda pritisnite rende, kako bi se testo malo spljoštilo i kako bi ostala šara. Urmašice ređajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene. U šerpu sipajte vodu, šećer, vanilin šećer i limun isečen na kolutove. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim gotove urmašice prelijte sirupom. Ostavite ih da se dobro ohlade i da upiju sirup, jer će biti slasnije. 

Izvor: Stvar ukusa