Turska kuhinja se može pohvaliti bogatom gastronomskom ponudom, što slanih, što slatkih specijaliteta. U nastavku pogledajte kako se pravi slatka pita sa jogurtom bez brašna. Priprema je veoma jednostavna, pita meka kao pena, a ukus očaravajući. Ukoliko do sad niste probali obavezno isprobajte.
- Sastojci:
- 400 ml jogurta
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 75 g kukuruznog skroba
- prstohvat soli
- korica limunapo ukusu
Priprema:
Razdvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst šne. Žumanca umutite sa šećerom, vanilin šećerom i jogurtom. Po želji se može dodati limunova kora. Pita će biti još boljeg ukusa. Lagano u smesu od žumanaca umešajte umućen sneg od belanaca. Obložite dno i stranice kalupa pek papirom. Da bi se papir bolje održao, možete podmazati stranice i dno uljem. Sipajte testo u kalup. Pecite 40-50 minuta na 170°C . Pustite da se gotov kolač ohladi u kalupu. Zatim izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus