Turska kuhinja se može pohvaliti bogatom gastronomskom ponudom, što slanih, što slatkih specijaliteta. U nastavku pogledajte kako se pravi slatka pita sa jogurtom bez brašna. Priprema je veoma jednostavna, pita meka kao pena, a ukus očaravajući. Ukoliko do sad niste probali obavezno isprobajte.
- Sastojci:
- 400 ml jogurta
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 75 g kukuruznog skroba
- prstohvat soli
- korica limunapo ukusu
Priprema:
Razdvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst šne. Žumanca umutite sa šećerom, vanilin šećerom i jogurtom. Po želji se može dodati limunova kora. Pita će biti još boljeg ukusa. Lagano u smesu od žumanaca umešajte umućen sneg od belanaca. Obložite dno i stranice kalupa pek papirom. Da bi se papir bolje održao, možete podmazati stranice i dno uljem. Sipajte testo u kalup. Pecite 40-50 minuta na 170°C . Pustite da se gotov kolač ohladi u kalupu. Zatim izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem