Ako tražite jednostavan recept za pileća prsa, a koji izgleda kao da ste ga kupili u restoranu ovo je recept za vas. Isprobajte francuski recept za piletinu u kremastom sosu koji će vas očarati na prvi zalogaj. Brzo se priprema, a možete servirati meso uz obareni pirinač na primer.
- Sastojci:
- 500 g pilećih prsa
- so, biber
- 1 jaje
- brašno
- ulje
- 1 kašika parmezana
- 20 g putera
- 1 čen belog luka
- 80 ml belog vina (može se zameniti pilećom čorbom)
- 200 ml pavlake za kuvanje
- limun
- peršun
Priprema:
Pileća prsa posolite i pobiberite. Potom ih umočite prvo u brašno pa u mešavinu jaja i parmezana. U tiganju zagrejte ulje i puter. Pržite pileća prsa na laganoj vatri 7-8 minuta sa svake strane dok ne porumene. Meso izvadite, a u istom tiganju propržite seckan beli luk. Sipajte belo vino, pavlaku za kuvanje, dodajte seckan svež peršun, so, biber pa promešajte. Vratite meso i krčkajte još 10 minuta zajedno sa kriškama limuna.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom