Ako tražite jednostavan recept za pileća prsa, a koji izgleda kao da ste ga kupili u restoranu ovo je recept za vas. Isprobajte francuski recept za piletinu u kremastom sosu koji će vas očarati na prvi zalogaj. Brzo se priprema, a možete servirati meso uz obareni pirinač na primer.

  • Sastojci:
  • 500 g pilećih prsa
  • so, biber
  • 1 jaje
  • brašno
  • ulje
  • 1 kašika parmezana
  • 20 g putera
  • 1 čen belog luka
  • 80 ml belog vina (može se zameniti pilećom čorbom)
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • limun
  • peršun

Priprema:

Pileća prsa posolite i pobiberite. Potom ih umočite prvo u brašno pa u mešavinu jaja i parmezana. U tiganju zagrejte ulje i puter. Pržite pileća prsa na laganoj vatri 7-8 minuta sa svake strane dok ne porumene. Meso izvadite, a u istom tiganju propržite seckan beli luk. Sipajte belo vino, pavlaku za kuvanje, dodajte seckan svež peršun, so, biber pa promešajte. Vratite meso i krčkajte još 10 minuta zajedno sa kriškama limuna.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE